Filters

10 TIPS OM JE AUTO TE ONDERHOUDEN IN DE WINTER

10 TIPS OM JE AUTO TE ONDERHOUDEN IN DE WINTER

Het kwik in de thermometer daalt beetje bij beetje verder onder de 15 graden en zal binnenkort vast en zeker verder dalen naar onder de 10 graden. Hoe lager de temperatuur, hoe meer last je auto hiervan zou kunnen hebben. Koude en barre omstandigheden kunnen zorgen voor extra slijtage en problemen. Het is dus hoog tijd om nog even extra lief te zijn voor je auto!

RUSH geeft je een aantal belangrijke en praktische tips zodat je zonder zorgen de weg op gaat en je auto bestand is tegen het komende winterweer.

Controleer je bandenspanning

Zorg ervoor dat je banden op de juiste spanning zijn, want de kou kan de bandenspanning verminderen. Banden met de juiste spanning bieden een verbeterde tractie in winterse omstandigheden. Dit verkleint het risico op aquaplaning behoorlijk. Tevens is het van belang om het profiel van je banden te inspecteren en te zorgen dat dit minimaal een diepte heeft van 1,6 millimeter. Overweeg daarnaast om winterbanden te monteren, deze zijn in een groot deel van Europa verplicht. Winterbanden hebben een betere grip in koude en besneeuwde omstandigheden

Bescherm de rubberen afdichtingen

Gebruik een siliconenspray, een speciale rubberstick of talkpoeder om de rubberen afdichtingen van de deuren en ramen soepel te houden en te voorkomen dat ze bevriezen of vastvriezen. 

Controleer de accu

Controleer de staat van de accu en zorg ervoor dat deze goed is opgeladen. Bij lagere temperaturen presteren accu's minder efficiënt. Je accu loopt daarom sneller leeg wanneer je auto in de winter stilstaat. Hierdoor kun je problemen krijgen met het opstarten van je auto. Wanneer je accu leeg is, dan start je auto zelfs helemaal niet meer. Daarom is het verstandig om voor je accu te laten controleren en testen. Overweeg het gebruik van een acculader als de auto langdurig stilstaat.

Onderhoud de ruitenwissers

Controleer en vervang versleten ruitenwissers indien nodig. In de winter heb je deze extra hard nodig in het donker, bij slechte weersomstandigheden en minder zicht. 

Blijf je auto regelmatig wassen

Was je auto regelmatig! Het gehele jaar is het aan te raden om je auto iedere twee weken te wassen. In de winter was je de auto bij voorkeur minstens één keer per week. Met het wassen verwijder je eventueel aanwezig zout/pekel, modder en andere verontreinigingen die zich kunnen ophopen en schade kunnen veroorzaken. Let op: in de wintermaanden gaat dit proces veel sneller dan in de droge zomermaanden.

Gebruik een geschikte autoshampoo

In de wintermaanden is het aan te raden om vaker je auto te wassen, maar hier wil je niet iedere week uren aan kwijt zijn. Gebruik RUSH Gold Wash voor het grondig en veilig reinigen van de lak je auto met een glanzend resultaat. Deze shampoo reinigt, beschermt en is siliconenvrij en pH-neutraal. Zorg ervoor dat je altijd wast volgens de 2-emmer-mothode. Zeker wanneer er in de winter meer modder en zand van de auto komt; dit wil je uiteraard niet uitsmeren op de lak. Zorg er dus voor dat je je washandschoen regelmatig grond uitspoelt in je spoelemmer. Voor het reinigen van de velgen is RUSH Iron Remover het ideale middel.

Breng een beschermlaag aan

Om je auto iedere weer gemakkelijk te kunnen verzorgen wil je deze gemakkelijk wassen, afspoelen, drogen en weer glanzend wegzetten. Om dit proces te verkorten kun je auto vóór de winter behandelen met een beschermlaag zoals RUSH Ceramic Sealant. Deze SiO2 spray breng je zelf heel gemakkelijk aan en biedt tot wel 3 maanden lang bescherming. Ideaal voor de winterperiode dus. Vervolgens sluit je iedere wekelijkse wasbeurt af met RUSH Nano Wet Coat; deze beschermlaag spuit je op en hoef je niet op te poetsen. Super gemakkelijk in gebruik en biedt eenvoudig bescherming tegen vuil.

Spoel grondig

Zorg ervoor dat je de auto grondig afspoelt om alle zout- en vuilresten te verwijderen. Besteed extra aandacht aan de wielkasten en de onderkant van de auto. Ook de voor- en achterbumpers zijn een belangrijke plek waar vuil en modder zich gemakkelijk ophopen en voor schade kunnen zorgen. Zorg ervoor dat je deze altijd grondig afspuit alvorens je met de wasbeurt begint.

Gebruik een ijs/sneeuwdeken

Veeg sneeuw en ijs altijd van de auto voordat je gaat rijden. Vergeet daarbij het dak, de motorkap en de kofferbak niet. Dit bevordert de veiligheid en voorkomt schade aan de lak. Je bespaart veel tijd wanneer je een ijs/sneeuwdeken gebruikt voor de voorruit. Uiteraard kun je ook gewoon een ijskrabber gebruiken voor het krabben van de ruiten.

Gebruik de handrem niet

In veelgemaakte fout in de wintertijd: het gebruik van de handrem. Deze kan bevriezen waardoor je deze niet kunt gebruiken. Als je handrem toch is bevroren dan kun je de motor een tijdje laten draaien totdat alles weer is ontdooid. In de wintertijd kun je de auto bij het parkeren in de versnelling of parkeerstand te laten staan. Heb je een auto met een elektrische handrem? Dan zou je geen problemen moeten ondervinden. 

Je wilt er niet aan denken, maar het kan natuurlijk voorkomen dat er toch iets misgaat onderweg. Daarom is het ook belangrijk om je autoverzekering te checken voordat je de weg op gaat. Pechhulp valt niet standaard onder de dekking van je autoverzekering, wellicht handig om te kiezen voor een aanvullende pechhulpverzekering.

Een volledig overzicht RUSH Car Care assortiment vind je hier.

Indien je specifieke vragen hebt of bepaalde problemen tegenkomt, kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice via onderstaande contactgegevens:

RUSH International B.V.
Telefoon: 085-0472024
Bereikbaar van 10:00 - 17:00
E-mail: info@rushofficial.nl

  Terug naar blog

  3 reacties

  Verreth flor

  Ben op zoek naar een produkt voor plekken op mijn lichte bruine( geelachtige) lederen binnenbekleding te verwijderen.
  Deze plekken zijn ontstaan door mijn kleding en bevinden zich op de plaats waar ik met mijn armen in contact kom met deze binnenbekleding,(armsteunen links en rechts) is er verder nog een beschermings product aangewezen?

  Lindy

  Ja dit zou ik ook heel graag willen weten. En hebben jullie misschien ook echt een ‘stappenplan’?
  Dus wat gebruik je eerst (eerst shampoo voor het wassen, die snap ik;-)) dan wax dan seal of is 1 van de 2 voldoende?

  Stef

  Hallo,
  Ik vroeg mij wat nu juist het verschil is tussen jullie spray wax en ceramic sealent?
  Wat doet het ene product wat het andere niet doet?

  Reactie plaatsen