Informatie rondom retourneren

Retourneren
Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wat de reden ook is, je hebt het recht de overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product in de originele verpakking (inclusief gesealde dop) gedurende een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen te ontbinden. Belangrijke voorwaarde is dat het product niet geopend is. Tijdens de bedenktijd zal je zorgvuldig om moeten gaan met het product en de verpakking. Je kunt het product slechts uitpakken in de mate die nodig is om de aard en kenmerken van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat je het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals je dat in een winkel zou mogen doen.

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt vervolgens het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van je eigen huis naar het hoofdkantoor van Rush International B.V. zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Rush International B.V. geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact opnemen met onze klantenservice via info@rushofficial.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Garantie
Wij doen logischerwijze ons best om onze producten in topconditie aan je te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling beschadigd raakt tijdens transport, vervelend! In dit geval is het van belang direct contact met onze klantenservice op te nemen via info@rushofficial.nl. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor vervanging.

- Vermeld in je e-mail altijd je naam en ordernummer
- Voorzie ons van foto's van het defect

Verkeerde levering
Het kan bij hoge uitzondering voorkomen dat je een ander product ontvangt dan dat je hebt besteld. Uiteraard gaan we dit vervelende probleem voor je oplossen. Neem contact op met onze klantenservice via info@rushofficial.nl.

- Vermeld in je e-mail altijd je naam en ordernummer
- Voorzie ons van foto's van het defect en de pakbon

Uitzonderingen retourneren

Let op: het herroepingsrecht vervalt voor:

  1. Producten die een beperkte houdbaarheid hebben;
  2. Producten waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
  3. Producten die na levering zijn gebruikt;
  4. Producten die na levering vermengd zijn met andere producten;


Retourneren via PostNL punt

Stap 1: Plaats de artikelen in de bijbehorende verpakkingen terug in de verzenddoos
Stap 2: Voeg een ingevuld herroepingsformulier toe 
Stap 3: Sluit de verzenddoos stevig af
Stap 4: Noteer onderstaand retouradres op doos:

Rush International B.V.
T.a.v. Afdeling retouren
Eenspan 5A, 3897 AL Zeewolde

Stap 5: Breng het pakketje naar het dichtstbijzijnde postkantoor en laat het verzenden naar het hoofdkantoor van Rush International B.V. De kosten voor het verzenden van een pakket via PostNL bedragen €6,75. Bewaar de track & trace code goed!
Stap 6: Het bedrag dat je hebt betaald voor de bestelde producten zal worden teruggestort op je rekening. Het bedrag dat je hebt betaald voor de verzending wordt NIET teruggestort.

Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan

  1. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktermijn door middel van het modelformulier voor herroeping of op andere ondubbelzinnige wijze aan de ondernemer.
  2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in lid 1 bedoelde melding, zendt de consument het product terug, of overhandigt hij dit aan (een gemachtigde van) de ondernemer. Dit hoeft niet als de ondernemer heeft aangeboden het product zelf af te halen. De consument heeft de terugzendtermijn in elk geval in acht genomen als hij het product terugzendt voordat de bedenktijd is verstreken.
  3. De consument zendt het product terug met alle geleverde toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking, en conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
  4. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
  5. De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product tenzij de ondernemer aangeeft de kosten zelf te dragen.
  6. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

Bijlage I: Formulier voor herroeping

Je kunt het herroepingsformulier hier downloaden.