Filters

NIET VERGETEN: HET INTERIEUR!

NIET VERGETEN: HET INTERIEUR!

Een ondergeschoven kindje: het interieur van je auto. Je hebt je auto gewassen, hij blinkt als nooit tevoren en dan moet je nog aan de slag met het interieur. Vaak kom je niet verder dan even snel de stofzuiger er doorheen... Herkenbaar? Het reinigen van een auto interieur hoeft écht geen vervelend klusje te zijn en neemt bovendien ook écht geen uren in beslag. Hoe? We leggen het je graag uit.

Veilig en efficiënt
Wij kunnen begrijpen dat het reinigen van het interieur van je auto wellicht een beetje spannend is en je een beetje bang bent om schade aan te richten. Met de juiste middelen kun je veilig en gemakkelijk werken en keer op keer het beste resultaat behalen. Bovendien hoef je dit echt niet iedere week te doen, het reinigingen van de bekleding, de stoelen, het dashboard en andere onderdelen is soms gewoon nodig.

Stap 1: Ruim alle rommel op
Wellicht overbodig om te vernoemen, maar het interieur wordt ook nog wel eens gebruikt als een soort prullenbak. Begin dus eerst met het weggooien van verpakkingen, flesjes, wikkels en ander losliggend afval.

Stap 2: Stofzuigen
Neem bij voorkeur een stofzuiger met een smalle mond, hiermee kun je gemakkelijker bij alle hoekjes en kiertjes van het interieur zoals tussen de stoelen. Pas hierbij op dat je de bekleding niet beschadigd. Niet vergeten: haal de vloermatten van je auto los. Op deze manier kun je de vloermatten uitkloppen en vervolgens stofzuigen. Daarnaast kun je nu ook het gedeelte ónder de vloermatten stofzuigen, ook hier hoopt zicht een hoop zand en stof op.

Stap 3: Het interieur reinigen
Voor de verschillende soorten materialen in het interieur kun je verschillende producten gebruiken. Het doel is echter hetzelfde: je wilt stof en vlekken verwijderen en je wilt een frisse geur achterlaten.

RUSH Interior Clean kun je gebruiken voor het reinigen van kunststof, alcantara, suède, stoffen, rubber, (kunst)leder en (gelakten) metalen onderdelen. Dit product reinigt op een grondige, maar veilige manier en is dus geschikt voor meerdere soorten materialen.

Dit product spray je op een interieurdoek, waarmee je vervolgens het gehele interieur kunt afnemen. Zowel het dashboard, de middenconsole als de stoelen kunnen hiermee worden behandeld. Om het product goed in te laten werken of de moeilijkere plekjes (zoals rond navigatiedisplays, instrumentenpanelen en ventilatieroosters) te bereiken kun je een interieurborstel gebruiken. Vervolgens neem je een nieuwe (en droge!) interieurdoek en neem je alle behandelen delen nog eens goed af.

Stap 4: Speciaal voor lederen autobekleding
Lederen autobekleding wordt na loop van tijd vet, vuil en heeft al gauw de neiging om te gaan glimmen. Door het leer schoon te maken en te behandelen met RUSH Leather Matt Clean verwijder je vuil, vlekken en worden de lederen onderdelen in het interieur weer mooi mat. Neem hiervoor een interieurborstel met zachte haren en borstel het te behandelen oppervlak: hiermee zorg je dat het vuil los komt. Neem het oppervlak af met een vochtige interieurdoek en vervolgens met een droge interieurdoek. Laat het drogen of verwarm het oppervlak met een föhn en het leer krijgt zijn matte uitstraling weer terug.

Stap 5: Het interieur verzorgen
De finishing touch voor het beschermen van het interieur van je auto. Neem hiervoor de RUSH Interior Care, deze beschermt het interieur, stoot stof en vuil af en geeft kunststoffen een fabrieksnieuwe uitstraling. Lederen autobekleding heeft altijd meer voeding en bescherming nodig. Neem hiervoor dus een specialistische leerverzorger, onze RUSH Leather Care.

Stap 6: Kraakheldere autoruiten
De ruiten van je auto kunnen na verloop van tijd zowel aan de binnen- als buitenkant de nodige vervuiling hebben opgelopen. Aan de binnenkant vind je vooral aanslag en vette vingerafdrukken welke je eenvoudig kunt verwijderen met RUSH Glass Cleaner en RUSH Glass Towel. Na het reinigen van de binnenkant kun je de ruiten op dezelfde manier ook aan de buitenkant schoonmaken. Extra tip: doe dit ook met de spiegels van je auto.

Stap 7: Gebruik een autoparfum
Nare geuren in je auto wil natuurlijk niet en zijn bovendien ook gemakkelijk te voorkomen. Gebruik hiervoor géén modules voor op het ventilatierooster, deze zijn vaak te heftig en overheersend aanwezig. Gebruik onze RUSH Car Parfum waarmee je de dosis zelf kunt bepalen. Deze soorten autoparfum spray je in de vloermatten van je auto en dit kun je velen keren herhalen. Op deze manier heb je ook nog eens veel waar voor je geld. Vanaf nu haal je nooit meer zo'n kerstboompje bij het tankstation. Afgesproken?

Alle besproken producten zijn uiteraard verkrijgbaar op Rushofficial.nl.

    Terug naar blog

    1 reactie

    Patrick Sandra

    Mijn 5 j oude zwarte auto die nood had aan wat opfleuring, werd beantwoord met de producten van Rush… mijn Jaquar straalt terug als voorheen

    Reactie plaatsen