Filters

5 VOORDELEN VAN WASSEN MET DE HAND

5 VOORDELEN VAN WASSEN MET DE HAND

Je auto wassen door hem de wasstraat te halen is lekker makkelijk en snel, maar dit is natuurlijk niet de beste methode om je geliefde auto schoon te krijgen én te houden. Voor het beste resultaat was je je auto met de hand, maar hoe doe je dat het beste?

Zorgvuldig en efficiënt
Niet iedereen heeft de tijd en het geduld om zijn of haar auto grondig te poetsen. Je auto wassen kan echter iedereen en is zorgvuldig en efficiënt. Wanneer je je auto met de hand wast kom je op iedere plek van je auto, het geeft een beter resultaat dan de wasstraat en is bovendien ook nog eens leuk om te doen.

2 Emmer-methode
Om te beginnen zorg je dat je de juiste spullen in huis hebt. Dit betekent op zijn minst een goede autoshampoo en een vliegroest verwijderaar of velgenreiniger. Zorg daarnaast dat je beschikt over twee emmers met ieder een zogenoemde grit guard; een soort rooster op de bodem van de emmer waar het vuil zich zal verzamelen en zodoende dus niet in je washandschoen terecht kan komen. Een auto wassen doe je altijd volgens de 2 emmer-methode waarbij de ene emmer fungeert als spoelemmer en de ander als wasemmer. De wasemmer gebruik je voor de autoshampoo, het schone sop. De spoelemmer gebruik je om de washandschoen in uit te spoelen. Tip: als je je auto graag wast in een wasbox, zorg dan voor een emmer met deksel waar je de schoonmaakspullen in kunt bewaren.

– Zorg dat je auto is afgekoeld en bij voorkeur in de schaduw staat
– Spuit voor het wassen je auto grondig af, bijvoorbeeld met een hogedrukspuit
– Gebruik een washandschoen, géén spons

Van boven naar beneden
Begin met het wassen van je auto altijd bij de liggende delen. Dit doe je om lekstrepen zoveel mogelijk te voorkomen. Was als eerste het dak, motorkap en daarna de deuren, voor- en achterbumper en eindig met lagere delen van je auto zoals de dorpels en wielkasten. Spoel de washandschoen regelmatig uit in de spoelemmer en pak nieuw sop uit de wasemmer. Spuit of spoel je auto vervolgens grondig van boven naar beneden af.

Vliegroest verwijderaar
De velgen van je auto was je met een grondige vliegroest verwijderaar / fallout verwijderaar in combinatie met een velgenborstel of wheel woolie. Doe dit nooit met dezelfde washandschoen die je gebruikt voor het wassen van de lak van je auto. De meest hardnekkige bevuiling van de velgen van je auto is afkomstig van ijzerdeeltjes die loskomen van de remschijven en -blokken. Met een vliegroest verwijderaar komen deze deeltjes gemakkelijk los

Voorkom kalkresten
Na het wassen van je auto ben je trots op het resultaat en dat wil je dan ook graag blijven. Gebruik daarom geen zeem voor het drogen van je auto maar een specifieke droogdoek. Dit werkt velen malen effectiever en hiermee voorkom je vervelende kalkresten.

Op deze manier heb je je auto in no time met de hand gewassen, geniet je nog meer van het resultaat én bespaar je een hoop geld. Kortom; ga jij nu nog naar de krasstraat?

Laten we eerlijk zijn: iedereen is wel eens met zijn auto door de wasstraat aka krasstraat geweest. Mee eens? Dat het niet de beste oplossing voor een schone auto is weet ook iedereen. Maar wat is nou een effectieve manier van auto wassen waar je niet de hele dag aan kwijt bent? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje.

Tip 1: laat je auto niet té vies worden
Zorg ervoor dat je auto niet té vies wordt en was je auto regelmatig met de hand. Het schoon houden van een schone auto neemt veel minder tijd in beslag dan wanneer je weken je auto niet hebt gewassen. Tegenwoordig zijn er tal van wasboxen in Nederland waar je je eigen spullen kunt meenemen en alleen gebruik kunt maken van de hogedrukreiniger.

Tip 2: gebruik snow foam
Om swirls en waskrassen te voorkomen dien je de auto voordat je gaat wassen te reinigen met snow foam. Het reinigende schuim is ontwikkeld om straatvuil van de carrosserie van je auto los te weken alvorens je aan de wasbeurt begint. Wanneer het meeste vuil is verwijderd kun je op een veilige manier de auto gaan wassen met een goede shampoo. Snow foam werkt in de meeste gevallen in combinatie met een foam cannon / schuimlans.

Tip 3: gebruik een droogdoek
Na het wassen glimt je auto eindelijk weer als nooit tevoren maar als je niet oplet vind je overal kalkresten. Het is dus van belang dat je de auto goed droog maakt. Nee, ‘droog rijden’ is absoluut geen goed idee. Vaak word je auto hier snel weer heel vies van. Het gebruik van een zeem is ook af te raden; je komt zeker niet op alle plekjes. Een grote droogdoek neemt vaak veel water op en sleep je eenvoudig over de contouren van de auto. Overal waar de droogdoek overheen glijdt wordt het water opgenomen. Eenvoudiger krijg je een auto niet droog!

Tip 4: vergeet het interieur niet
Het gebeurt vaak dat een auto er prachtig uitziet maar dat het binnenin net een varkensstal is. Zorg dat je het interieur reinigt en vervolgens opknapt met een opfrisser op waterbasis. Het zorgt ervoor dat de auto fris ruikt, fris eruitziet en daadwerkelijk ook echt fris is. Als finishing touch kun je een autoparfum gebruiken. Extra tip: gebruik geen modules voor op het ventilatierooster, deze zijn vaak te heftig en overheersend aanwezig. Gebruik een spray waarmee je de dosis zelf kunt bepalen. Vaak gaan deze soorten autoparfum ook nog eens veel langer mee. Kortom, waar voor je geld!

Tip 5: vergeet niet te genieten
Het wassen van je auto is een leuk klusje en zeker geen vervelende. Wanneer je klaar bent geniet je extra van het resultaat en ben je weer helemaal trots op je auto. Wedden dat je je auto niet meer zo vies laat worden? Bovendien kom je op alle plekken van je auto, op deze manier zie je het ook direct wanneer er iets beschadigd is. Zie het als check om te kijken of je auto nog helemaal in orde is.

    Terug naar blog

    1 reactie

    Danny

    Het is inderdaad een leuk gegeven als je over de overweldigende producten beschikt en u auto weer zo blinkt na een wasbeurt, zonder krassen. Nu nog een goede beurt voor binnen zoals deze van de buitenzijde

    Reactie plaatsen