Filters

BOOT UIT HET WATER HALEN, 10 HANDIGE TIPS!

BOOT UIT HET WATER HALEN, 10 HANDIGE TIPS!

Het uit het water halen van je boot, ook wel 'op de kant zetten' of 'winterklaar maken' genoemd, is een belangrijk proces om de levensduur van je boot te verlengen en ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft gedurende de maanden dat je hem niet gebruikt. Hier zijn 10 tips om dit proces soepel en veilig te laten verlopen:

 1. Plan vooruit: kies een dag met de voorspelling op stabiel weer en zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt. Het is ook een goed idee om een plek op een werf of stalling van tevoren te reserveren. Je zult het altijd zien: op de dag dat je de boot uit het water haalt is het zonnig weer en vaar je liever nog een weekend door. Houd je aan de planning; de boot op de kant zetten doe je immers ook liever met goed weer dan in de stromende regen. 

 2. Controleer de boot op schade: Voordat je de boot uit het water haalt, doe een grondige inspectie op eventuele schade of problemen die aangepakt moeten worden.

 3. Reinig de boot grondig: Het reinigen van je boot is van essentieel belang om de levensduur te verlengen, de waarde te behouden en het fraaie aanzicht te behouden. Zout, algen, schelpen, vuil en zonlicht kunnen de boot beschadigen als ze niet regelmatig worden verwijderd. Het verwijderen is gemakkelijker te doen wanneer de boot net uit het water is en het vuil nog nat is.

  Het vuil dat je als eerste tegenkomt is de vaaraanslag; niet te voorkomen, wel erg storend. RUSH Extreme Ship Clean verwijdert deze bruin/gele aanslag op een eenvoudige en grondige manier. Insprayen, inborstelen en afspoelen.

  Met RUSH Marine Attack zorgt voor een effectieve en veilige verwijdering van kalksteen, algen en aangroei. Wat ons betreft een must have voor iedere booteigenaar. Dit middel maak je leven een stuk eenvoudiger! Na het reinigen kun je de boot wassen met RUSH Nautic Wash, een shampoo geschikt voor polyester, plastic, chroom, RVS, aluminium, metaal, geverfde oppervlakken en teak.


 4. Interieur schoonmaken: Stofzuig tapijten, reinig zitkussens en veeg alle oppervlakken af. Gebruik hiervoor RUSH Interior Clean, dit product kun je voor het gehele interieur van je boot gebruiken en laat vervelende vlekken verdwijnen. Zorg ervoor dat alles goed droogt om nieuwe schimmelvorming te voorkomen. Voor lederen bekleding zoals het skai leer dat veel boten hebben gebruik je RUSH Leather Matt Clean. Hiermee reinig je het leer én geef je het zijn originele matte uitstraling terug.

 5. Houtwerk behandelen: Als je boot houten onderdelen heeft, overweeg dan om deze te reinigen en te behandelen met een geschikt houtreinigingsmiddel zoals RUSH Original Teak Clean. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van teak hout en verwijdert vuil een aanslag. Hiermee wordt de grijze laag verwijderd en komt de originele kleur en fraaie en luxueuze uitstraling terug. Het hout behandelen kun je gemakkelijk zelf met een een kwast, borstel en een tuinslang. 6. Water aftappen: Tap het water af uit alle systemen, zoals de motor, het sanitair en de watertanks, om bevriezing en schade in de koude maanden te voorkomen.

 7. Conserveer de motor: Als je een motor hebt, overweeg dan om deze te voorzien van een nieuwe olie en filter. Draai de motor op antivries om ervoor te zorgen dat er geen water in het koelsysteem achterblijft.

 8. Zorg voor een goede afdekking: Gebruik een kwalitatieve hoes of zeil om je boot te beschermen tegen regen, sneeuw en UV-straling. Zorg voor voldoende ventilatie onder de afdekking om schimmel en vochtproblemen te voorkomen.

 9. Controleer op ongedierte: Zorg ervoor dat muizen, ratten of ander ongedierte geen toegang hebben tot je boot tijdens de opslag. Ze kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan bekleding en bedrading.

 10. Inspecteer regelmatig: Als het mogelijk is, bezoek je boot af en toe tijdens de wintermaanden om te controleren op problemen, zoals een ophoping van water, schade door ongedierte, of andere problemen.

Het regelmatig en zorgvuldig uitvoeren van deze stappen kan helpen om dure reparaties in de toekomst te voorkomen en ervoor zorgen dat je boot klaar is voor het volgende vaarseizoen. Voor een volledig overzicht van het assortiment reinigingsproducten voor de boot, kun je hier klikken.

Indien je specifieke vragen hebt of bepaalde problemen tegenkomt, kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice via onderstaande contactgegevens:

RUSH International B.V.
Telefoon: 085-0472024
Bereikbaar van 10:00 - 17:00
E-mail: info@rushofficial.nl

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen