Filters

BRANDSCHONE VELGEN IN 5 STAPPEN

BRANDSCHONE VELGEN IN 5 STAPPEN

Velgen maken de auto, zegt men wel eens. Eerlijk is eerlijk, een mooie auto met vieze velgen kan natuurlijk echt niet. Brandschone velgen zorgen ervoor dat je auto er weer als nieuw uitziet. Hoe pak je dat het beste aan?

Stap 1: Ga niet naar de wasstraat
Belangrijk: ga niet naar de wasstraat maar maak je velgen zelf schoon. Dit kan bij jou voor de deur of bij een wasbox. Gebruik bij de waxbox enkel en alleen de hogedrukspuit en laat de 'velgenreiniger' lekker links liggen. De velgenreiniger van de meeste wasboxen zijn namelijk erg mild en zullen je velgen nauwelijks schoon krijgen. Hierdoor ben je genoodzaakt meer water te gebruiken en dat betekent automatisch dat je meer geld kwijt bent.

Stap 2: Af laten koelen!
Voordat je de velgen van je auto gaat schoonmaken is het van belang om je auto te laten afkoelen. Een warme auto zorgt er namelijk voor dat veel producten minder goed werken en/of te snel drogen. Wacht na het rijden 5 tot 10 minuten om de auto te laten afkoelen. Om dit proces te versnellen kun je alvast naar de volgende stap gaan: afspoelen met water.

Stap 3: Afspoelen met voldoende water
Net als bij het wassen van je hele auto, dien je ook je velgen grondig af te spoelen / spuiten met voldoende water. Loszittend vuil en zand spoel je hiermee eenvoudig weg. Wanneer je dit niet doet kun je tijdens het schoonmaken krassen veroorzaken.

Stap 4: Gebruik een vliegroestverwijderaar
Vliegroest is samen met remstof de grootste veroorzaker van verontreinigde en vervuilde velgen. Een vliegroestverwijderaar, zoals RUSH Iron Remover, is het het ideale middel om de velgen van je auto mee te reinigen. Dit product heeft een pH-neutrale formule en is daarmee veilig te gebruiken. Het product verwijdert niet alleen vliegroest, maar ook remstof, olie, teer en straatvuil.

Spray de velgen één voor één gelijkmatig maar grondig in en sla hierbij geen enkel hoekje over. Met een handzame borstel kun je het product goed verspreiden en laten inwerken. Neem goede velgenborstel om de extreem vervuilde delen goed te kunnen behandelen. Ook kun je hier eventueel een washandschoen voor gebruiken. Belangrijk: gebruik nooit dezelfde washandschoen voor het lakwerk.

Laat het product maximaal 5 minuten intrekken en je zult zien dat de velgen rood/paars zullen kleuren. Dit betekent dat het product zijn werk doet. Hoe meer verkleuring, hoe groter de vervuiling.

Vervolgens spuit je de velgen van onder naar boven grondig af en vervolgens nog eens van boven naar onder. Neem hierbij ook de buitenkant van de wielkasten mee, hier kan tijdens het afspuiten namelijk het nodige op spetteren. 

Stap 5: Vergeet de banden niet
Een stap die vaak wordt overgeslagen is het schoonmaken van de banden. Na verloop van tijd verliezen banden hun zwarte kleur en kan er zelfs bruine aanslag zichtbaar worden. Met een beetje shampoo en een stevige bandenborstel kun je de banden rondom reinigen. Door het schrobben met de borstel komt het vuil los zodat je het gemakkelijk kunt wegspoelen met water. Zorg er hierbij voor dat het vervuilde water niet achterblijft op de inmiddels schone velgen.

Tot slot laat je de banden goed drogen en behandel je deze met bandenglans. Een goede bandenglans, zoals RUSH Rubber Care, voedt en beschermt de banden en geeft een fabrieksnieuwe uitstraling. 

Alle besproken producten zijn uiteraard verkrijgbaar op Rushofficial.nl.

    Terug naar blog

    Reactie plaatsen