Filters

DIT ZIJN DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER AUTO WASSEN

DIT ZIJN DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER AUTO WASSEN

Het wassen van een auto kan veel vragen oproepen, vooral als men het beste resultaat wil bereiken zonder de auto te beschadigen. Uit onderzoek blijkt dat jaar op jaar dezelfde vragen worden gesteld over het veilig wassen van de auto.

Tijd om eens antwoord te geven op deze vragen!

 1. Hoe vaak moet ik mijn auto wassen?
  Dit hangt af van verschillende factoren zoals hoe vaak je de auto gebruikt, het weer, de omgeving. Bijvoorbeeld of je in een stoffige, modderige of zoute omgeving woont zoals aan de kust. Hoe vaak je de auto moet wassen verschilt dus voor iedereen. Het minimum is zeker één keer per maand terwijl het voor sommigen elke week nodig is. Hierbij geldt altijd: een schone auto blijft langer goed, gaat langer mee en vergt minder onderhoud.

 2. Wat is het verschil tussen een handwas en de wasstraat?
  Het met de hand wassen van je auto geeft je veel meer controle over het reinigingsproces en kan, mits je het goed doet, een stuk grondiger zijn. Een wasstraat kan bovendien kleine krasjes veroorzaken als de borstels niet goed onderhouden zijn. Het advies is dan ook om je auto altijd met de hand te wassen. Op deze manier kom je op iedere plek, voer je tegelijkertijd een soort inspectie uit en bespaar je ook nog eens een hoop geld.

 3. Kan ik afwasmiddel gebruiken om mijn auto te wassen?
  NEE! Het is absoluut geen goed idee om regulier afwasmiddel te gebruiken om je auto te wassen. Klinkt wellicht logisch, maar toch wordt deze vraag nog altijd erg vaak gesteld.

 4. Welke shampoo moet ik gebruiken?
  Het is het beste is natuurlijk om een specifieke autoshampoo te gebruiken. Kies hierbij voor een goede allround autoshampoo die geschikt is voor ieder type auto lak en/of wrap. RUSH Gold Wash is een autoshampoo die is ontworpen om vuil effectief te verwijderen zonder de beschermende waslaag van de auto aan te tasten. Het is een veilige shampoo die tevens een mooie glans geeft.

 5. Hoe droog ik mijn auto zonder strepen?
  Gebruik hiervoor een microvezel droogdoek en absoluut geen traditionele zeem. Vooral die dingen met plastic rand zijn nu echt verleden tijd en zouden verboden moeten worden. Hiermee is de kans op krassen namelijk erg groot. Kies voor een kwaliteitsvolle droogdoek met een vochtopname die bij je auto past. Wij hebben diverse droogdoeken in ons assortiment. Deze bestaan uit 80% polyester en 20% polyamide. Deze samenstelling leent zich uitstekend voor een grote vochtopname waardoor het opgenomen vocht tot diep in de structuur van het doek optimaal wordt vastgehouden.

 6. Hoe verwijder ik boomhars, vogelpoep en vliegen van mijn auto?
  Tip nummer 1: zodra je het opmerkt moet je boomhars en vogelpoep zo snel mogelijk verwijderen om schade aan de lak te voorkomen. Hiervoor kun je gewoon water en shampoo gebruiken. Voorkom dat het indroogt want dan kun je het vaak alleen nog laten herstellen door een professional. Het zelf verwijderen van vliegen/muggen is een fluitje van een cent: gebruik hiervoor RUSH Bug Remover en de RUSH 2-in-1 Anti-Insect Wool Mitt. Vooral als het een tijdje heeft geregend en de zon gaat schijnen, is het aan te raden om deze twee producten bij de hand te hebben.

 7. Waarom is het belangrijk om de onderkant van mijn auto te wassen?Zout, chemicaliën en andere vervuiling kunnen zich aan de onderkant van je auto verzamelen en hechten. Dit kan leiden tot roest en andere schade. Thuis voor de deur de onderkant van de auto wassen kan wellicht wat lastig zijn zonder hogedrukreiniger. Voor dit klusje kun je met een gerust hart de hogedrukreiniger van de wasbox gebruiken.

 8. Kan ik mijn auto in de zon wassen?
  Nee, was je auto nooit in de zon en laat je auto voldoende afkoelen voordat je deze gaat wassen. Het is altijd beter om je auto in de schaduw te wassen. Direct zonlicht of een warme lak kan ervoor zorgen dat de shampoo en het water te snel drogen. Dit kan vlekken en strepen veroorzaken.

 9. Hoe kan ik watervlekken voorkomen?
  Ook deze vraag wordt vaak gesteld. Hiervoor kunnen we terugverwijzen naar punt 5. Droog je auto altijd met een droogdoek en gebruik voor het wassen gedemineraliseerd water als je in een gebied met hard(er) water woont.

 10. Wat is het verschil tussen waxen en polijsten?
  Waxen en polijsten zijn beide technieken die worden gebruikt om de uitstraling en bescherming van een voertuig of ander oppervlak te verbeteren, maar ze hebben verschillende doeleinden en methoden: Polijsten is bedoeld om kleine imperfecties in de lak te corrigeren, terwijl waxen een beschermende laag aanbrengt om de lak te beschermen tegen de elementen. Het waxen van een auto een auto kan een tijdrovende klus zijn. Een veelgebruikt product dat een stuk minder tijd in beslag neemt is RUSH Spray Wax welke je auto binnen 20 minuten optimaal laat glanzen. Wil je extra glans maar ook een langdurige (+3 maanden) bescherming tegen water en vuil? Kies dan voor RUSH Ceramic Sealant. Net zo gemakkelijk aan te brengen!

Dit zijn slechts enkele van de veel gestelde vragen over auto wassen. Er zijn talloze tips en technieken om je auto er op zijn best uit te laten zien. Indien je specifieke vragen hebt of bepaalde problemen tegenkomt, is het raadzaam om contact met onze klantenservice op te nemen via onderstaande contactgegevens:

Tel: 085-0472024
E-mail: info@rushofficial.nl

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen