Filters

HOE WAS JE ZELF JE AUTO

HOE WAS JE ZELF JE AUTO

Gebruik van juiste producten

Ga je zelf de auto wassen? Kies voor een optimale plek om de auto te wassen. Dit kan op de oprit zijn met een hogedrukreiniger of in een wasbox. Evengoed raad ik altijd aan om een auto nooit in de zon te wassen, hier is het risico op kalkvlekken het hoogst.

Kies je voor het thuis wassen, dan is een goede hogedrukreiniger een must. Ideaal om het vuil goed eraf te spuiten met minimale kans op krassen. Veel mensen misplaatsen hun gedachte over een hogedrukspuit. Met een washandschoen vuil verwijderen heeft een vele malen hoger risico op krassen dan een hogedrukspuit.

Een diepe glans en een mooi schoon resultaat krijg je niet vanzelf. Een goede samenhang van producten zorgt hiervoor. Het wassen met dreft en heet water is vergane glorie. RUSH heeft meerdere producten geoptimaliseerd.

Stap 1: Pre-washen van de auto

Optimaal wassen begint met een goede pre-wash. Deze stap dient als vuil verwijdering, zodat er minimaal aantal vuil op de auto bevindt tijdens de handwas. Tijdens het handenwassen is er direct contact met de auto, hiervoor is een pre-wash uiterst ideaal. 

Stap 2: Handwassen met kwaliteits autoshampoo

Pre-wash is voldaan, overschot aan vuil is verwijderd en brengt ons aan bij het handen wassen met kwaliteits autoshampoo. Een goede autoshampoo verzorgt de lak en brengt een heldere diepe glans in de auto naar voren. Gebruikers van RUSH Gold Wash ervaren de met zorg samengestelde chemie positief.

Stap 3: Waxen voor een optimaal diep en helder resultaat

In dit artikel leg ik uit hoe je een auto optimaal wast. Het waxen van de auto mag dan ook niet ontbreken. Een geconcentreerd product met een vuil- en waterafstotende werking. Dit kan niet ontbreken. 

De Nano Wet Coat is een ideaal voorbeeld van de juiste producten gebruiken. Deze spray wax biedt een totaalplaatje. Het weergeeft een diepe en heldere lak kleur, met als bonus een fijn lotusblad effect. 

Stap 4: De auto drogen door middel van droogdoeken

Vele auto enthousiastelingen kennen de vlekken die ik omschrijf, de opgedroogde kalkvlekken op de auto. Dit is een voorbeeld van niet optimaal drogen. Dit zijn shampoo restanten die opdrogen en lelijke kringen achterlaten. 

Hoe voorkom je kalkresten? Door het gebruik van goede droogdoeken. Hiermee voorkom je lelijke droge plekken en krijg er een prachtig eindresultaat voor terug. De auto shined en is optimaal gewassen. 

    Terug naar blog

    Reactie plaatsen