Filters

VELGEN OPTIMAAL WASSEN

VELGEN OPTIMAAL WASSEN

Velgen optimaal wassen

Velgen wassen met warm water en zeep is niet voldoende. Veel mensen boenen zich rot en zien geen resultaat zonder een echte velgenreiniger. Wat zijn de voordelen van een goed velgenreiniger? Een goede velgenreiniger moet het vuil losweken van de velg, zodat het vuil gemakkelijk verwijdert kan worden met de hogedruk spuit. Meer te weten komen? In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe je het beste velgen reinigt.

Wat heb je nodig?

  • Velgenreiniger
  • Velgenborstel
  • Emmer warm schoon water
  • Droogdoek

Velgen reinigen met velgenreiniger

Een pluspunt van de RUSH Iron Remover is dat deze ook op de lak van de auto gespoten mag worden. Deze chemie is speciaal ontwikkeld om de lak niet te laten beschadigen wanneer er enkele tot vele spetters op de lak komen. Bij veel velgenreinigers is dit helaas niet het geval en zal deze chemie dan ook de lak aantasten. Gelukkig is dat bij de Iron Remover niet het geval en kun jij veilig je velgen zonder zorgen wassen. 

De velgen borstelen

Veel voorkomend bij het wassen van de velgen, is het borstelen van de velgen. Nu de werking van een goede velgenreiniger is beschreven, gaan wij van start met het daadwerkelijke schoonmaak werk.

Spray de velgen goed in met velgenreiniger. Laat de chemie een korte periode van enkele minuten zijn werk doen. Slaat de chemie paars uit? Dan is het tijd om te borstelen. Voor het borstelen is een velgenborstel aan de orde, o.a. een Wheel Woolie. Maak de borstel vochtig met warm water en probeer alle hoeken en gaten van de velg goed te boenen. Ben jij klaar? Spuit de velgen dan grondig af met een hogedrukspuit. 

Zijn de velgen gereinigd? Tijd om de velgen te drogen met een goede droogdoek die geen stof á haartjes achterlaat. Om zo het mooiste resultaat te behalen.

    Terug naar blog

    Reactie plaatsen