Filters

BETER ZICHT TIJDENS AUTORIJDEN IN DE REGEN?

BETER ZICHT TIJDENS AUTORIJDEN IN DE REGEN?

Autorijden in de regen kan lastig zijn, zeker in de avond en nacht kan het voor slecht zicht zorgen en gevaarlijke situatie veroorzaken. Er zijn verschillende manieren om het zicht en de algemene veiligheid tijdens regenachtige omstandigheden te verbeteren.

Wij zetten er een aantal op een rijtje:

 • Goede ruitenwissers
  Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar zorg voor goede ruitenwissers. En dat wil zeggen: vervang de rubbers eens in de zoveel tijd. Op deze manier zal het water beter worden afgevoerd.

 • Verminder snelheid
  Pas je snelheid aan de omstandigheden aan. Bij hevige regen kan het water vaak niet direct goed weg en kan dit zelfs aquaplaning veroorzaken. Verminder je snelheid en probeer grote plassen en opgehoopt water te vermijden.

 • Zorg dat je ruiten schoon zijn
  Voor voldoende helder zicht is het belangrijk dat je goed door de ruit kunt kijken. Zorg ervoor dat je zowel de buiten- als binnenzijde van de ruit regelmatig ontdoet van vingerafdrukken, vet, vuil en aanslag. Een geschikt middel om hiervoor te gebruiken is RUSH Glass Cleaner. Gebruik hierbij een RUSH Glass Towel en geen 'gewone' doek en zeker geen papier.

 • Behandel de ruiten met een coating
  Bij een coating denkt men vaak aan hele ingewikkelde technieken. Maar de Glass Shield van RUSH is een coating die je zeer gemakkelijk zelf kunt aanbrengen

  Bij een onbehandelde ruit zal het water bij (hevige) regenval een flinke waas veroorzaken. In het donker heb je dan ook nog eens extra veel last van tegenligger met felle koplampen. Dit zal het zicht flink belemmeren.

  Bij een behandelde ruit zorgt RUSH Glass Shield voor een zeer sterk waterafstotend effect waardoor het water op de ruit zal parelen en wegrollen. Dit zorgt ervoor dat het zicht optimaal blijft en alles helder kunt zien.

  Daarnaast zorgt de coating ervoor dat de ruit gladder wordt en vuil, boomhars en insecten minder gemakkelijk zullen hechten. Dit product kun je gebruiken voor  de voorruiten, zijruiten, achteruiten en spiegels van auto's, campers, bussen en vrachtwagens.

  Meer informatie vind je op onze productpagina.

 

Indien je specifieke vragen hebt of bepaalde problemen tegenkomt, kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice via onderstaande contactgegevens:

RUSH International B.V.
Telefoon: 085-0472024
Bereikbaar van 10:00 - 17:00
E-mail: info@rushofficial.nl

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen